Living Kitchen Aktuálně o kuchyních

Tato část veletrhu v Kolíně nad Rýnem se koná každý lichý rok, je to vždy na přeskáčku s veletrhem Eurocucina, jež se koná každý sudý rok na milánském výstavišti. Na tomto veletrhu však nejde o velké trendy, ale spíše o kontrakty. Velká část je zaměřena na kuchyňské spotřebiče. Zde se rozvíjely trendy, které jsme již pozorovali v dubnu v Miláně. Mezi ně patří například varná deska spojená s digestoří, více úložného místa v lednicích nebo absolutní ukrytí vestavných spotřebičů. Našli jsme i takové „netradičnosti“, jako je dřez kombinovaný s pravým dřevem nebo dřez se sklem, na němž je potisk s motivem dřeva. O vhodnosti, praktičnosti a estetice si udělejte obrázek sami. Zajímavá byla také přednáška o kuchyni, respektive vaření budoucnosti. Výhled je prý takový, že se bude vařit jen ze základních surovin, vše si budeme připravovat sami a bude to takové stmelování rodiny a reakce na digitální svět. Tak uvidíme, zda se předpovědi vyplní, či nikoliv.
Co se týče kuchyňských sestav, žádný převratný vývoj se zde pozorovat nedal. Stále bylo použito dost tmavých až ponurých odstínů, ale k vidění bylo oproti Eurocucině i dost bílých ploch a světlého dřeva, za což jsme rádi. Otevřené police byly v menší míře, spíš šlo o kombinace vitrín s čirým sklem. Kvalitní nasvícení pracovní desky i dekorativní svítidla nejsou výjimkou, ba naopak. Úchytky se pomalu derou na povrch, zda to byla náhoda, či to bude mít návaznost, uvidíme v budoucnu! 



zpět na veletrhy